Naslovna  |  Saopštenja  |  Kaznite napadače na dopisnika "Blica"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 08. 2009.

Kaznite napadače na dopisnika "Blica"


Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije osuđuju jučerašnji napad na dopisnika “Blica” sa Kosova Nedeljka Zejaka i javno pozivaju predstavnike MUP Srbije da preko EULEX-a ispitaju slučaj i kazne osobe odgovorne za incident.

Napad na dopisnika “Blica” ukazuje na opasnost kojoj su izloženi novinari u Pokrajini, a ujedno potvrđuje da su novinari na Kosovu ugroženi i od zvaničnih predstavnika stranaka i koalicija, ocenio je predsednik DNKiM Željko Tvrdišić.

“Iako MUP Srbije ne može da deluje na Kosovu dužan je da preko EULEX-a utvrdi odgovornost onih koji su napali i pretili Nedeljku Zejaku. DNKiM podseća na ranije izjave ministra policije i zamenika premijera Ivice Dačića da će pružiti maksimalnu zaštitu novinarima.”- dodao je Tvrdišić.

U Lapljem Selu na centralnom Kosovu na jednom od biračkih mesta na kojem se glasa za odbornike grada Priština članovi biračkog odbora koalicije SPS-JS-PUPS-Grupa građana Vidovdan napali su dopisnika "Blica" i zapretili mu ubistvom.

Po rečima Zejaka na njega su za vreme obilaska biračkog mesta u Lapljem Selu nasrnuli članovi biračkog odbora pomenute koalicije, a rečeno mu je i “da će biti ućutkan”.

Zejak je istakao da je napadnut nakon objavljenog teksta u Blicu "Kandidati SPS za odbornike hoće da sede u dve klupe", kao i spiska članova pripremnog tima koji je imenovala Vlada Kosova za formiranje multietničke opštine Gračanica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi