Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Gradonačelnica Smedereva da se založi za emitovanje sednice Skupštine grada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 07. 2014.

UNS: Gradonačelnica Smedereva da se založi za emitovanje sednice Skupštine grada

Udruženje novinara Srbije (UNS) zabrinuto je što TV Smederevo u sredu prekinulo emitovanje odloženog prenosa sednice Skupštine grada. UNS je nezvanično obavešten da je emitovanje zabranila gradonačelnica Jasna Avramović, što tvrdi i odbornička grupa u Skupštini grada Smedereva DSS.




UNS poziva gradonačelnicu Jasnu Avramović da se javno založi za emitovanje drugog dela sednice kako bi prema građanima bila ispunjena obaveza emitovanja skupštinskog prenosa i otklonjene sumnje da je ona zabranila emitovanje i prekršila Odluku Skupštine o obavezi odloženog prenosa.

UNS takođe poziva uredništvo Televizije Smederevo da bez obzira na moguće pritiske, ne uskraćuje građanima informacije o radu Skupštine grada.

UNS podseća da Kodeks novinara Srbije nalaže da “novinar treba da se suprotstavi svakom pritisku na slobodno obavljanje profesije, kao i svakom vidu cenzure”, a da se i autcenzura smatra kršenjem profesionalnih i etičkih normi.  

Komentari (3)

ostavi komentar
ned

27.07.

2014.

Građanin [neregistrovani] u 13:31

sramota

Sramota je šta je sve dopušteno gradonačelnici koja je osuđena na 15 meseci zatvora zbog primanja mita. Inače je za vreme poplava zaposlila Jovšića koji je u to vreme dobio otkaz sa druge televizije zbog krađe (!) da bude glavni urednik, da pravi po naredbi priče koje veličaju gradonačelnika. Radnici trpe neverovatan mobing, niko ne sme ništa da pusti dok ona ne odobri. Plate ne primaju mesecima.

Odgovori
sub

26.07.

2014.

smederevac [neregistrovani] u 20:29

vladajuci kriminal

Za sve one koji nisu upoznati, gospodjica Jasna Avramovic je clanica SNS, osudjena je na 15 meseci zatvora za primanje mita u aferi penzije. Po gradu se hvali kako je svaki dan na direktnoj vezi sa Vuckom i da od te presude nece biti nista jer ce je Vucko pocepati! Inace, vanredno stanje je iskoristila za postavljanje svojih ljudi u sve gradske medije, za zabranu prenosenja bilo kojih informacija osim o poplavama...

Odgovori
sub

26.07.

2014.

Pravda Mito [neregistrovani] u 14:59

Cenzura

Ovo sto radi gradonacelnica Jasna Avramovic sa medijima u Smederevu , to nema nigde. Ona se bukvalno svakoga dana meša u uredjivacku politiku TVSDa. Cak se pita koji ce film i reklame biti emitovane. A drugog dela sednice stvarno nije bilo na programu TVSDa i sednice Skupstine grada idu u odloženom prenosu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi