Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Hitno kazniti napadače na fotoreportera Gorana Šljivića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 07. 2014.

UNS: Hitno kazniti napadače na fotoreportera Gorana Šljivića

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje sinoćni fizički napad na fotoreportera Večernjih novosti iz Kraljeva Gorana Šljivića koji se desio dok je izveštavao sa turističke manifestacije Vrnjački karneval u Vrnjačkoj Banji i traži da policija i tužilaštvo hitno identifikuju i kazne napadače.

Šljivić je UNS-u rekao da  je sinoć oko 20 sati i 30 minuta u centru Vrnjačke Banje, ispred gradske biblioteke, kada je hteo da snimi plesne grupe sa vidno istaknutom novinarskom akreditacijom, na njega nasrnuo pripadnik obezbeđenja dok je drugi skočio sa bine i pokušao da ga udari ručnom radio stanicom.

“Samo zahvaljujući pomoći radnika Turističke organizacije Vrnjačka Banja Gorana Karavesovića odbranio sam se od napadača”, rekao je Šljivić.

UNS-u je Goran Karavesović potvrdio da se incident desio i uputio nas na direktora Turističke organizacije Vrnjačka Banja  Ivana Trifunovića koji je rekao da za napad na Šljivića nije čuo, potvrdio da su oni angažovali privatno obezbeđenje i da će ako je bilo kršenja zakona preduzeti mere.

UNS ističe da je kolegu Šljivića Turistička organizacija Vrnjačka Banja pozvala da izveštava sa Vrnjačkog karnevala i da se on uredno akreditovao.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja  informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.  

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi