Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Dobar primer Danasa u borbi za medijske slobode
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 07. 2014.

UNS: Dobar primer Danasa u borbi za medijske slobode

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja odluku lista Danas da obelodani prepisku svoje novinarke Lidije Valtner sa savetnicom za medije Borisa Tadića Marinom Komad u kojoj se ne odgovara na novinarska pitanja već s prezrenjem diskvalifikuje novinar i list Danas.

Novinarka Valtner je umesto odgovora na 12 pitanja koja je poslala elektronskom poštom, dobila komentar da Boris Tadić smatra da pitanja “previše glupo zvuče”,  da ih je sastavljao “nekakav bivši konobar koji je zaboravio čak i da računa”.

Na kraju se novinarka i list optužuju za postavljanje naručenih pitanja, list Danas se upoređuje sa “najgorim tabloidima” zbog “malicioznih” pitanja i od njega se traži da da se uozbilji, jer se nekada radilo o ozbiljnom listu, kao i da upristoji novinare kada sledeći put budu postavljali pitanja.  

UNS ističe da je najbolji način da se novinari bore protiv žilavog nastojanja stranačkih spin majstora da ih spreče u postavljanju pravih pitanja i da vrše pritisak na uređivačku politiku medija, iznošenje na videlo takvih pokušaja.  

UNS zato još jednom poziva novinare i medije da se odupru grubim diskvalifikacijama i napadima na slobodu medija objavljivanjem tih pritisaka.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

07.07.

2014.

Milan [neregistrovani] u 11:13

ko laže

Ako želite od "javnosti" sud o ispravnosti svog stava-dajte na uvid pitanja za koja jedna strana tvrdi da su glupa-možda i jesu...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi