Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nikolićeva kritika „Blica“ neprimerena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 06. 2014.

UNS: Nikolićeva kritika „Blica“ neprimerena

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra neprimerenom kritiku predsednika Srbije Tomislava Nikolića upućenu dnevnom listu „Blic“ zbog pisanja o pritisku njegovog savetnika Predraga Mikića na direktorku Agencije za privatizaciju Vidu Uzelac.

 

Blic je pre dva dana u tekstu „Nikolićev savetnik ucenjivao direktorku Agencije za privatizaciju“ optužio Predraga Mikića da je od direktorke Agencije tražio da njegovom sinu Filipu omogući da po ubrzanom postupku kupi državnu firmu „Radničko prihvatilište“. 

Navode „Blica“ u međuvremenu je potvrdio kabinet direktorke Agencije za privatizaciju. Zato ne stoji primedba predsednika Srbije da  je „Blic“ počinio „medijski ispad“ iznoseći te tvrdnje.

Za UNS je posebno sporna primedba predsednika Nikolića da pisanje „Blica“ „umanjuje njegov ugled u očima građana Srbije i ugled institucije predsednika“. Najvažniji posao medija je rasvetljavanje nezakonitih postupaka i društveno štetnih pojava.

UNS očekuje da predsednik države podržava novinare u tom poslu i da se svojim autoritetom založi da ih u tome niko ne ometa, makar se novinarsko istraživanje odnosilo i na predsednikovo okruženje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi