Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da ispita i saopšti činjenice o pretnjama novinarki Aniti Mitrović Đukić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 05. 2014.

UNS: Policija da ispita i saopšti činjenice o pretnjama novinarki Aniti Mitrović Đukić

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije u Jagodini da ispita i saopšti javnosti sve okolnosti povodom tvrdnji Anite Mitrović Đukić, zamenice glavnog i odgovornog urednika nedeljnika „Novi Put“ iz Jagodine i dopisnice dnevnog lista „Alo“, da joj je pretio član SNS-a iz ovog grada Daniel Mesihović.

Anita Mitrović Đukić potvrdila je UNS-u  da ju je Mesihović pozvao telefonom i da joj je zbog pisanja na Fejsbuku, rekao „ja imam moć da ti ugasimo profil i nalog na Fejsu. Koji si ti novinar, je l‘ znaš da ćeš biti ugašena?“ i „šef će ti uskoro biti smaknut“.

Anita Mitrović Đukić ne zna na koga je Mesihović mislio, ali je pomenuo  i ime predsednika opštine Paraćin Saše Punovića, koji je član Demokratske stranke.

„Ja sam na profilu svakodnevno apelovala da se pomogne Paraćinu, koji je surovo stradao u poplavama i mislim da je to čoveka koji je pretio iritiralo“.

Daniel Mesihović je u svom saopštenju negirao optužbe Anite Mitrović Đukić, i kaže da ga je “lažno optužila na fejsbuku, prijavila policiji, a zatim je dala i više izjava u medijima, da sam je 28.05.2014. u večernjim časovima pozvao telefonom i da sam joj kao član SNS zapretio da će njen profil na fejsbuku biti ugašen i da sam joj rekao kako će njen šef  biti ubijen.” Rekao joj je i da „njeni šefovi znaju da ona nije nikakva novinarka“.

U izjavi za UNS Mesihović tvrdi da je Anitu Mitrović Đukić pozvao zbog njenog pisanja i komentara na Fejsbuku 27. maja “šta čoveka u 21 veku tera da se pokrštava i menja veru?” i da je zbog vređanja na verskoj i nacionalnoj osnovi rekao da će je prijaviti Fejsbuk timu, ali  tvrdi da joj nije pretio i da ima sačuvane komentare na Fejsbuku, koje je Đukić izbrisala. Mesihović kaže i da ima  dva svedoka da šefa nije pominjao i da će podneti krivičnu tužbu.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja  informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

31.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 10:25

Egzibicionizam

Čist egzibicionizam* i privatna prepucavanja. Da se skinula gola dobila bi više lajkova.

*"Егзибиционизам је свако претерано самоистицање, нападно скретање пажње околине на себе и свој изглед или понашање, односно тежња да се по сваку цену буде у центру пажње. То је тенденција да се покажу стварни или замишљени таленти како би се привукла пажња других." - Wikipedia

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi