Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Operateri da vrate isključene kanale u sistem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 05. 2014.

UNS: Operateri da vrate isključene kanale u sistem

Udruženje novinara Srbije (UNS) je zaprepašćeno odlukom kablovskih ditributera da prekinu emitovanje mnogih televizijskih programa. UNS je zabrinut zbog viška revnosti kablovskih operatera, koji su proizvoljno tumačeći odluku RRA o prilagođavanju programa Danu žalosti, svojevoljno građanima Srbije uskratili televizijske programe, koji nikako ne može kriti uputstvo RRA povodom Dana žalosti.

UNS zahteva od kablovskih distributera da poštuju ugovorene obaveze koje imaju sa građanima Srbije, i vrate u sistem kanale  koje su isključili a od nadležnih antimonopolskih institucija  traži hitno reagovanje i odlučivanje o zloupotrebi monopolskog položaja i kartelskog udruživanja kablovskih distributera.

UNS zahteva od kablovskih distributera da obračunaju zakinuti novac koji su, kršenjem ugovora sa korisnicima njihovih usluga, protivpravno stekli, da ga vrate građanima ili, ukoliko to korisnici prihvataju, uplate kao humanitarnu pomoć za ugrožene  poplavama.

UNS pita Vladu Republike Srbije da li će, i na koji način, reagovati zbog kršenja Zakona o javnom informisanju kojim je građanima Republike Srbije ovakvom odlukom operatera uskraćeno pravo na informisanje i uvedena cenzura.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

23.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 18:32

Re:

Ma nije samo PTT NET već i SBB.Emitovali su samo RTS, B92, i još neke domaće televizije.
Odgovor SBB-a je da je zbog dana žalosti.Nismo bili u mogućnosti da pratimo strane informativne programe:ruske, italijanske , nemačke, francuske,španske, madjarske i druge.Upravo njihove informacije o ovoj katastrofi

Odgovori
čet

22.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 16:16

PTT NET

Koje je pravo kablovskog operatera PTT NET da mi uskrati programe. Da li je ovo diktatura? Da li je neko dao odgovor na ovakvo ponasanje mnogih kablovskih distributera? Uskracivanje informacija mi niko nemoze nadoknaditi!!!
Srdacan pozdrav

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi