Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Poništiti tender za informisanje u Novoj Varoši
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 04. 2014.

UNS: Poništiti tender za informisanje u Novoj Varoši

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od opštinske uprave Nova Varoš da poništi tender za informisanje javnosti putem štampe, radija i televizije. Opštinska uprava raspisala je 4. aprila tender za informisanje, pored ostalog, navodeći taksativno televizijske emisije i novinske agencije u kojima želi da prilozi o njenom radu budu emitovani, što ima za posledicu diskriminaciju drugih medija kao potencijalnih učesnika u javnoj nabavci.

 

Kako je UNS-u rečeno u opštinskoj upravi, televizije i emisije koje su navedene birao je predsednik opštine Dimitrije Paunović, „na osnovu toga u kojim emisijama bi voleo da se pojavi“.

UNS ističe da je ovakvo uslovljavanje medija u suprotnosti sa medijskom strategijom koja predviđa projektno finansiranje medija za informisanje lokalne i šire zajednice, a ne za informisanje o radu javne uprave u unapred određenim emisijama po izboru lokalnih funkcionera.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi