Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti odgovorne za pretnje Predragu Blagojeviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 03. 2014.

UNS: Kazniti odgovorne za pretnje Predragu Blagojeviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži hitnu istragu i kažnjavanje odgovornih zbog pretnji upućenih novinaru i uredniku portala Južne vesti Predragu Blagojeviću. Kako je naveo Blagojević, “jedan od članova Srpske napredne stranke iz Niša Bojan Marinković ‘upozorio ga je’ da više ne piše o direktoru Vodovoda Dejanu Andrejeviću i njegovim saradnicima”. U telefonskom razgovoru u petak posle podne Marinković je Blagojeviću rekao: “Nemoj slučajno da ti je više palo na pamet da napišeš nešto o Andrejeviću, inače ćeš da imaš posla sa mnom. Skrati jezik da posle ne bi bilo kasno”.

 

UNS podseća da je zbog ranijih pretnji Blagojeviću tužilaštvo podiglo optužnicu protiv direktora Toplane iz Niša i još dve osobe, kao i da je pre tri meseca direktor Turističke organizacije Niša vređao novinarku portala Južne vesti.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

24.03.

2014.

Zoran [neregistrovani] u 19:05

Dosta pretnji novinarima

Podržavam kolegu Predraga. Svaka čast na hrabrosti i doslednosti. Naprednjaci su osvojili apsolutnu vlast pa se ljudi osilili i naravno mediji su prvi na udaru. Bojim se da je ovo samo početak medijskog mraka koji nas čeka, samo da se "reformatori2 ustoliče i videćemo gde nas vode. Zato mediji moraju sačuvati makar zrno slobode i nezavisnosti...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi