Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nedopustivo ponašanje lekara novopazarske Opšte bolnice prema novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 02. 2014.

UNS: Nedopustivo ponašanje lekara novopazarske Opšte bolnice prema novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje jučerašnje ponašanje lekara Opšte bolnice u Novom Pazaru prema novinarima. Ginekolozi Ajša Hajrović i Muamer Škrijelj,načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja Nedžib Numanović, predstavnik Lekarske komore Srbije Sead Ličina, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Safet Skenderija i predsednik Sindikata svih zaposlenih Sakip Preljević, juče su na konferenciji koju su organizovali povodom optužbi Lidije i Almina Hazirovića za nesavesno lečenje, optužili medije za „medijski linč“.

 

Oni su naveli da su mediji organizovali „hajku“, „iznosili nekorektne informacije“, „brutalno pisali“ i „ organizovali bezočnu torturu“. Nakon poricanja navoda iz krivične prijave napustili  su konferenciju nedopustivši novinarima da postavljaju pitanja.

Lidija Hazirović optužila je ginekologe da je izgubila dete „zbog nesavesnog lečenja“.

Direktor Opšte bolnice Mirsad Đerlek rekao je UNS-u da će „pozvati načelnika i sve zaposlene da mu kažu zašto su se tako ponašali prema novinarima i da im objasni koji se način ponašanja mora poštovati kada neko dođe u bolnicu.“

On je dodao da „nije hteo da prisustvuje ovoj konferenciji jer bi se to moglo protumačiti da daje lekarima direktnu podršku i da on želi da pomoću stručnjaka koji će ispitati ceo slučaj dođe do istine da li je u ovom slučaju bilo propusta u radu lekara“.

UNS ističe da se novinarima mora omogućiti da nesmetano rade svoj posao.

UNS podseća da je dužnost novinara, propisana Kodeksom novinara Srbije, da kontinuirano traže odgovore na pitanja i da se novinari ne mogu označavati krivim za prenošenje informacija o slučajevima koji su u javnom interesu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi