Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprimeren postupak kabineta predsednika Republike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 02. 2014.

UNS: Neprimeren postupak kabineta predsednika Republike

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog oduzimanja telefona novinarima na prijemu kod predsednika Republike povodom Dana državnosti, u subotu, 15. februara. Snimateljima, fotoreporterima i novinarima izveštačima obezbeđenje je na ulazu u zgradu predsedništva “iz razloga bezbednosti” oduzimalo mobilne telefone, dok prema ostalim gostima, uključujući i glavne urednike medija koji su bili na prijemu, obezbeđenje nije tako postupilo.

 

UNS očekuje i objašnjenje zašto je iz Pres službe predsednika zahtevano da novinarske ekipe stignu u zgradu najkasnije do 16.45 iako je prijem počinjao u 18 sati.

UNS smatra neprimerenim postupak kabineta predsednika Republike prema novinarima i očekuje da ubuduće akreditovani novinari ne budu izloženi ovoj vrsti poniženja.

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

25.02.

2014.

anonymousStamena Srbović [neregistrovani] u 10:13

Re:

Dobro ste se setili da se požalite na postupke prema vama. Verujte diže mi se kosa na glavi od muke kada vidim kakve uvrede tolerišete. Ne kažem da treba da se bijete zbog toga ali zar vas nisu učili da "lepa reč i gvozdena vrata otvara" ili "ubi me prejaka reč". Poštujte sebe, u vašim rukama su "i hleb i nož", poštujte to koristite pametno to vaše udruženje da prvo među sobom razdvoite "kukolj od pšenice". Da li imate kodeks ponašanja novinara i da li imate mere opomena. Verujte kako dozvolite da se ponašaju prema vama još gore se ponašaju prema širem stanovništvu a mi možemo da okačimo žalbu na vrbov klin.
Pogledajte na onaj tako mali broj novinara koji su uspeli da sačuvaju svoje dostojanstvo a ipak doprinose pozitivnim promenama društva i nikada se nisu uvredljivo ponašali prema "gostu".
Volim vas i znam da vam nije lako jer ste rasli u društvu koje je osmišljeno uništavalo srpsko pravoslavni moral. Zna se da je bio vredniji od plemićkih titula. Nažalost, dokaz de sam u pravu je lako utvrditi. Nađite kada je zadnji put štampana srpska pesmarica poznata u "desetercu" ili "dvanestercu". Danas deca često ne znaju razliku između teče i ujaka . Toje siramoštvo koje nas "ubija" jače od nataliteta.
Pozdrav i želim vam svu sreću sveta vaš zalutali čitalac koi odavno nema svoje voljene novine .

Odgovori
čet

20.02.

2014.

Fotoreporter [neregistrovani] u 11:04

Samo bahato!

Samo bahato!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi