Naslovna  |  Saopštenja  |  SNSCG: Crnogorska policija da zaštiti novinare „Vijesti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

13. 02. 2014.

SNSCG: Crnogorska policija da zaštiti novinare „Vijesti“

Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) traži od crnogorske policije da hitno pronađe ko je zapalio, a ko naložio paljenje automobila dnevnog lista „Vijesti“, ali i da zaštiti novinare i ostale medijske radnike ove redakcije. Službeno vozilo „Vijesti“ poliveno je benzinom i zapaljeno jutros u Podgorici.

 

SNSCG ističe da je Crna Gora postala najopasnije mesto za novinare na prostoru bivše Jugoslavije, zbog čega i ne čudi da na svetskoj rang listi Reportera bez granica zauzima 114. mesto po slobodi medija.

SNSCG podseća da ovo nije prvi napad na redakciju “Vijesti”. Redakcija „Vijesti“ je kamenovana 8. novembra prošle godine, kada su tri nepoznata muškarca razbila prozor redakcije.

"Vijesti" su napadnute i tokom Parade ponosa, kada je redakcija dva puta kamenovana. U avgustu prošle godine bačena je eksplozivna naprava ispred kuće novinara "Vijesti" Tufika Softića, a u decembru prošle godine bomba je eksplodirala ispred ove redakcije. Policija i tužilaštvo Crne Gore još uvek nisu rešili ni seriju paljenja vozila “Vijesti” u glavnom gradu Crne Gore 2011. godine.

SNSCG traži i da se otkriju počinioci i nalogodavci napada na novinarsku „Dana“ Lidiju Nikčević u Nikšiću, koji se desio pre nepuna dva meseca.

SNSCG je regionalna novinarska asocijacija čiji su osnivači Udruženje novinara Srbije (UNS) i Udruženje novinara Crne Gore (UNCG).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi