Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nedopustive pretnje direktorke Specijalne bolnice "Sokobanja" Dragani Sotirovski
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 11. 2013.

UNS: Nedopustive pretnje direktorke Specijalne bolnice "Sokobanja" Dragani Sotirovski

Udruženje novinara Srbije osuđuje pretnje direktorke Specijalne bolnice "Sokobanja" Ljiljane Isaković urednici dopisništva RTS-a iz Niša Dragani Sotirovski. Kako za UNS kaže Sotirovski, „nakon što je juče na Radio - televiziji Srbije emitovan prilog o korupciji i nezakonitim radnjama u ovoj bolnici,"Sokobanja pod lupom", direktorka Ljiljana Isaković pozvala me je i uz uvrede mi rekla: „Zapamtićeš ti mene“.

Sotirovski dodaje da je i „pre objavljivanja priloga na RTS-u trpela pritiske sa različitih strana da se priča ne objavi“.

„Istraživanjem sam došla do frapantnih podataka o zloupotrebama. Zvali su me ljudi iz bolnice da me ubede da nemam tu šta da tražim, čak su pokušavali i preko kolega u RTS-u da spreče objavljivanje,“ kaže Sotirovski.

Novinarka RTS-a pretnje je prijavila i policiji.

Na poziv UNS-a bolnici u Sokobanji, rečeno nam je da je direktorka „službeno odsutna“, ali je PR ove ustanove demantovala bilo kakve pretnje i rekla da je direktorka Isaković o ovom slučaju dala izjavu i policiji.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

07.11.

2013.

Milan [neregistrovani] u 10:43

Sasjeći do korjena..

Popustljivost i bolećivost prema "čivijama"-uzrok je mnogih zala .Mislim da svakoga ko u svojstvu javne ličnosti ili funkcionera ili bilo koje "čivije" izusti "Zapamtićeš ti mene"-"Znaš li ti ko sam ja"- treba ne samo "osloboditi svih obaveza koje ga takvim čine"-već i linčovati- nakotilo se "carića" da je već muka od njih.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi