Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlast u Aleksandrovcu da omogući rad novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 10. 2013.

UNS: Vlast u Aleksandrovcu da omogući rad novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od opštinskih vlasti u Aleksandrovcu da omoguće nesmetan rad i izveštavanje novinara. Dopsinik „Blica“ iz ovog mesta Gvozden Zdravić danas je pokušao da uđe na sednicu Skupštine opštine Aleksandrovac, ali mu je, kako je rekao UNS-u, „portir zabranio sa obrazloženjem da mu je predsednik Skupštine lično zabranio ulaz jer u „Blicu“ piše o malverzacijama u opštini“.

 

Predsednik Skupštine Tomiša Savković, UNS-u je rekao da „dopisniku „Blica“ nije zabranio ulaz. Naprotiv, želeo je da Zdravić bude na sednici jer je hteo da mu replicira na ono što je pisao u novinama“. 

UNS podseća da su više puta opštinske vlasti Zdravića onemogućavale da izveštava sa sednica Skupštine opštine Aleksandrovac.

UNS poziva opštinske vlasti na poštovanje Zakona o javnom informisanju koji propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja. 

UNS podseća da su organi vlasti dužni da ravnopravno tretiraju sve novinare i da im omoguće da nesmetano rade svoj posao u javnom interesu. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi