Naslovna  |  Saopštenja  |  SNSCG osuđuje napad Vladimira Bebe Popovića na novinarsku ekipu “Vijesti”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 09. 2013.

SNSCG osuđuje napad Vladimira Bebe Popovića na novinarsku ekipu “Vijesti”

Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) osuđuje napad Vladimira Bebe Popovića na novinara i fotoreportera lista “Vijesti” Miodraga Babovića i Luku Zekovića. Kako je SNSCG-u rekao Miodrag Babović, ekipa “Vijesti” bila je na novinarskom zadatku ispred zgrade u Podgorici u kojoj se nalaze kancelarija OEBS-a, ambasada Austrije i generalni konzulat Švajcarske, jer su dobili informaciju da će se tamo pojaviti Stanko Subotić.

 

Tada su videli Popovića kako u pratnji Zorana Jovanovića, koji inače obezbeđuje crnogorskog premijera Mila Đukanovića, napušta zgradu.

“Kolega Zeković je uzeo fotoaparat i napravio nekoliko snimaka. Popović je video da ga fotografišemo i počeo je da viče na nas. Kada smo mu rekli da smo novinari “Vijesti” počeo je da nas psuje i unosi nam se u lice”, rekao je Babović.

Beba Popović je zatim prišao i oteo fotoaparat Zekoviću.

“Uzeo je aparat i rekao mu: ‘Ili ćeš ih ti obrisati ili ću ja’ i obrisao sve, a nakon toga meni oteo diktafon iz ruku da proveri da li sam snimio nešto”, priča Babović za SNSCG.

Miodrag Babović i Luka Zeković podneli su krivičnu prijavu protiv Popovića.

Od Vladimira Bebe Popovića SNSCG je tražio izjavu, ali se, iako smo njegovoj sekretarici ostavili poruku, nije javio.

SNSCG, koji čine Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Crne Gore, traži od crnogorske policije hitnu istragu ovog napada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi