Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS insistira da gradonačelnik Gračanice dokaže tvrdnje ili se izvini novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 07. 2013.

Izvor: UNS

UNS insistira da gradonačelnik Gračanice dokaže tvrdnje ili se izvini novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) još jedanput poziva gradonačelnika Gračanice Bojana Stojanovića da dokaže svoje tvrdnje da novinarima „neko plati za neki tekst, naručeni“ kako bi se „ispljuvao neko“, javno kaže o kome se radi ili se izvini zbog lažne optužbe.

 

UNS je pre mesec dana pozvao gradonačelnika Gračanice da dokaže svoje reči, ali se on o poziv oglušio.

Stojanović je tada, gostujući u emisiji Radio Gračanice, komentarisao tekst „Srce Gračanice u albanskim rukama“ objavljen u frankfurtskim Vestima i na portalu www.vesti-online.com, optužujući novinare da pišu naručene tekstove.

U emisiji, Stojanović je naveo da je prodaja zemljišta u toku i da nadležni u Opštini pokušavaju da to spreče i izjavio: „Nikog se ne tiče naša priča, nego nađemo pravi momenat i slobodnog vremena, sada je sezona godišnjih odmora, pa nam neko plati za neki tekst, naručeni i hajde da ispljujemo nekog“. 

U međuvremenu, upravo zahvaljujući tekstovima novinara, kosovska Agencija za privatizaciju obustavila je prodaju zemljišta.

Stojanović je juče, gostujući ponovo na Radio Gračanici, naveo da očekuje izvinjenje zbog „raznih priča da je sve rađeno uz saglasnost Opštine“, kao i da „nije spomenuo nikakve medije, nikakve novine“,  i dodao se „neko stalno nalazi prozvanim, verovatno po onoj staroj- koga svrbi, taj se češe“.

UNS insistira da gradonačelnik Gračanice javno saopšti o kome se radi ili se u najkraćem roku  izvini zbog lažne optužbe.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi