Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da utvrdi ko preti koleginici Biljani Roganović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

13. 05. 2013.

UNS: Policija da utvrdi ko preti koleginici Biljani Roganović

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija u Prokuplju utvrdi i javno saopšti sve činjenice povodom tvrdnji Biljane Roganović, dopisnice Južnih vesti iz ovog grada da joj je predsednik Srpske napredne stranke iz Prokuplja Darko Laketić poslao preteću poruku.

 

Kako je za UNS rekla Biljana Roganović, 28. aprila u 22:39 sa broja telefona Darka Laketića stigao joj je SMS u kojem je pisalo: „Prijateljski te opominjem da paziš šta pišeš i šta pričaš. Zaobilazi SNS, mene i moje ljude u širokom luku. Ako ti nešto nije jasno zovi mene, ne mešaj i ne zovi druge ljude, jer ti oni ništa ne mogu pomoći ako ti „brljaš“ kao do sada“.

Sutradan, 29. aprila Laketić je pozvao Roganovićku i rekao da on nije poslao SMS, ali da ako želi može da ide i sve prijavi inspektoru za privredni kriminal.

Nakon što ga je prijavila policiji u Prokuplju Laketić je protiv nje, kako je rekao, podneo krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje.

 „Nisam poslao nikakav SMS Biljani Roganović. Ja sam apelovao na MUP da što pre utvrdi ko je poslao tu poruku i da taj za to odgovara. Imam listing na kome se vidi da tada sa mog telefona u to vreme nije bilo saobraćaja. Rekao sam joj da prijavi inspektoru za privredni kriminal jer sam mislio da ovaj slučaj spada u ovu vrstu kriminala,“ rekao je Laketić UNS-u.

UNS poziva MUP da zbog pretnji pruži neophodnu zaštitu koleginici Biljani Roganović do utvrđivanja svih činjenica.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom licima koja obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi