Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nedopustivo ignorisanje medija u Gornjem Milanovcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 05. 2013.

UNS: Nedopustivo ignorisanje medija u Gornjem Milanovcu

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog selektivnog pozivanja medija u Gornjem Milanovcu na događaje od javnog značaja. Kako navode novinari Bete iz Gornjeg Milanovca, jedino dopisnici ove agencije i Večernjih novosti nisu dobili poziv za svečanost povodom obeležavanja Dana pobede u ovom gradu.

 

Oni smatraju da je razlog nepozivanja novinara ovih redakcija ljutnja predsednika opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića "jer su objavili izjave opozicionih odbornika da je za koncert Ane Bektute, prošlog meseca, plaćeno 840.000 dinara".

Informativna služba kabineta Predsednika opštine Gornji Milanovac demantuje ove navode i tvrdi da su „organizatori svečanosti u Gornjem Milanovcu povodom obeležavanja 9. maja Savez boraca Opštine Gornji Milanovac i Podružnica društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. iz Gornjeg Milanovca, pa su samim tim i pozivi za ovu svečanost upućivani od strane ova dva udruženja“.

Vladimir Jovanović iz Saveza boraca potvrdio je da je ovaj savez slao pozive i naglasio da su poziv poslali samo lokalnim Takovskim novinama kako bi ove novine mogle „da naprave najavu događaja“. Na pitanje UNS-a zašto poziv nije poslat svim medijima u Gornjem Milanovcu, Jovanović je odgovorio da Savez nije imao obavezu da šalje pozive svima. On je negirao da nepozivanje medija ima veze sa pisanjem novinara Bete i Večernjih novosti o koncertu Ane Bekute.

UNS smatra da su organizatori skupa morali da pozovu novinare jer je obeležavanje Dana pobede nad fašizmom događaj od javnog značaja.

UNS ističe da su organizatori dužni da svima pod jednakim uslovima obezbede pristup informacijama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi