Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Opština Ivanjica da omogući akreditovanje novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 02. 2013.

UNS: Opština Ivanjica da omogući akreditovanje novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od opštinskih vlasti u Ivanjici da omoguće nesmetan rad i izveštavanje novinara. Novinarima portala „Glas Zapadne Srbije“ tri meseca opštinske vlasti nisu odgovorile na zahtev za akreditaciju kako bi mogli da prate rad lokalnih organa i njihove sednice.

Prema rečima Gvozdena Nikolića, direktora i urednika „Glasa Zapadne Srbije“ (glaszapadnesrbije.rs), novinari tog portala nisu bili u prilici da prate sednicu opštinskog Veća, a kada su zatražili da im se dostave odluke koje su na njoj usvojene, nisu dobili adekvatan odgovor.

„Sa nekoliko dana zakašnjenja dostavljeno nam je prepričano koje su odluke usvojene, zvanične odluke nismo dobili“, kaže Gvozden Nikolić.

UNS traži od opštinskih vlasti da omoguće akreditovanje novinara bez diskriminacije i istovremeno podseća da rad državnih organa mora biti javan i da građani imaju pravo da budu obavešteni o odlukama koje su od javnog značaja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi