Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Fotografisanje dozvoljeno, direktor OŠ „Branko Radičević“ da povuče prijavu protiv novinarke Bujanovačkih
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 01. 2024.

UNS: Fotografisanje dozvoljeno, direktor OŠ „Branko Radičević“ da povuče prijavu protiv novinarke Bujanovačkih

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog toga što je direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bujanovca prijavio policiji novinarku „Bujanovačkih“ Ivanu Jovanović i traži od njega da povuče prijavu.

Kako redakcija Bujanovačkih nezvanično saznaje, u prijavi je navedeno da je tekst o renoviranju škole i fotografija na kojoj se vidi da je otpao plafon u školskom toaletu uznemirio roditelje dece koja pohađaju tu školu.

Pripadnici policijske stanice Bujanovac su, pišu Bujanovačke, po ovoj prijavi u četvrtak obavili razgovor sa koleginicom Jovanović u prostorijama redakcije Bujanovačkih. Ona im je, kako navode, rekla da u školu nije ušla neovlašćeno, već kao novinar i predstavila se prisutnim radnicima, od kojih joj niko nije rekao da su ulaz u školu i fotografisanje zabranjeni.

Novinarka Ivana Jovanović je, dodaju iz Bujanovačkih, po povratku iz škole nazvala direktora škole koji joj tom prilikom nije rekao da je neovlašćeno ušla u školu. On je čak, kako dodaju Bujanovačke, u telefonskom razgovoru napomenuo da otpali plafon nije jedini nedostatak koji je primećen tokom rekonstrukcije objekta.

UNS podseća da je snimanje na javnom prostoru kao što je škola dopušteno i da ono ne može biti ni na koji način onemogućavano.

UNS podseća da je važno omogućiti slobodno izveštavanje o svim temama koje su od značaja za lokalnu zajednicu i potencijalnim problemima koji bi mogli da se odraze na bezbednost dece i kvalitet života građana, kao što je način na koji su izvedeni zanatsko-građevinski radovi u školi.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi