Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS podržava niške novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 12. 2012.

UNS podržava niške novinare

Udruženje novinara Srbije traži da službe u kabinetu gradonačelnika Niša odustanu od zahteva za hitnu akredaticuju novinara. Kolege iz Niša protestuju zbog obaveštenja koje je stiglo od šefa kabineta gradonačelnika Niša u kojem stoji da je neophodno „hitno“ dostaviti podatke za izradu novinarskih legitimacija, kao i to da je moguće akreditovati najviše dve novinarske ekipe „po redakciji ili dopisništvu“.

UNS ne vidi razlog za hitne promene u pravu i načinu novinara da prate događaje u Gradskoj kući u Nišu i poziva gradske vlasti da, ukoliko planiraju da uvode novine i menjaju način rada uprave Grada, naprave pravilnik i to urade u saradnji sa niškim novinarima i medijskim radnicima.

Udruženje novinara Srbije podržava i zahtev kolega iz Niša da se omogući akreditovanje većeg broja novinara i novinarskih ekipa za praćenje aktivnosti u „Gradskoj kući“ u Nišu.

UNS podseća da je danas sve više slobodnih novinara, kojima bi se, ukoliko se primeni novi sistem akreditovanja, oduzela mogućnost da nesmetano izveštavaju sa događaja.

UNS ističe da i Skupština Grada Beograda nema sistem obaveznih akreditacija, osim za izuzetne događaje, ali da ni tada ne ograničava broj prijavljenih novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi