Naslovna  |  Saopštenja  |  ANEM, UNS, NUNS i SĆF pozivaju novinare da se pridruže akciji povodom 24. godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 04. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

ANEM, UNS, NUNS i SĆF pozivaju novinare da se pridruže akciji povodom 24. godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Slavko Ćuruvija Fondacija pozivaju novinare i medijske profesionalce da se u utorak, 11. aprila, priključe zajedničkoj akciji povodom obeležavanja 24 godine od ubistva Slavka Ćuruvije.

Zajednička akcija uključuje objavljivanje „NAJVAŽNIJE NEOBJAVLjENE VESTI“ i šetnju od restorana „Kolarac“ u Knez Mihailovoj ulici do mesta na kom je Slavko Ćuruvija ubijen, u Svetogorskoj  35. Početak šetnje je u 17.45 časova.

Ispod naslova „NAJVAŽNIJA NEOBJAVLjENA VEST“ biće prazan prostor sa napomenom:

„Ovaj prostor je rezervisan za vest o presudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, na koju čekamo već 24 godine da bude objavljena. Od ishoda suđenja koje traje već skoro devet godina zavisi da li će istina konačno ugledati svetlost dana ili će zauvek ostati sakrivena od nas“.

Uputstvo za objavljivanje u medijima „NAJVAŽNIJE NEOBJAVLjENE VESTI“ možete pogledati ovde.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na mejl unsinfo1@uns.org.rs ili na telefon 063315246.

Podsetimo, Slavko Ćuruvija je ubijen na Uskrs, 11. aprila 1999. godine ispred zgrade u kojoj je živeo, u današnjoj Svetogorskoj ulici.

U periodu koji sledi očekuje se odluka Apelacionog suda o žalbama na drugu prvostepenu presudu Specijalnog suda. Izricanje kazni ubici i organizatorima ovog zločina značilo bi prekidanje niza nekažnjivosti ubistava novinara u Srbiji.

Kako bismo široj javnosti kao novinarska zajednica ukazali na važnost koju pravosnažna presuda za ubistvo Slavka Ćuruvije ima za srpsko društvo, pozivamo vas da se priključite akciji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi