Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ostali vlasnici “Presa” da odgovore na Miškovićevu ponudu

16. 11. 2012.

UNS: Ostali vlasnici “Presa” da odgovore na Miškovićevu ponudu

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva ostale vlasnike dnevnog lista “Pres” da odgovore kakav je njihov stav prema odluci najvećeg pojedinačnog vlasnika firme “Pres dnevne novine d.o.o.” Miroslava Miškovića da se povuče iz vlasništva tog dnevnog lista i besplatno ponudi svoj vlasnički udeo novinarima, uz obećanje da će izmiriti izdate bankovne garancije.

UNS zato apeluje na strpljenje banaka poverilaca, kako bi ponuda najvećeg pojedinačnog vlasnika “Presa” dobila šansu, tim pre što je Miroslav Mišković javno obećao da će da izmiri izdate bankovne garancije.

UNS traži i odgovor na pitanje ko je od vlasnika lista “Pres” doneo odluku da prestane njegovo dalje izlaženje i poziva redakciju ovog dnevnika da bude dosledna u zahtevima za ispunjenje obaveza i obećanja poslodavaca da će im izmiriti zaostale dve i po plate.

UNS smatra značajnom ponudu najvećeg pojedinačnog vlasnika “Presa” da novinarima prepusti svoj udeo i pomogne da se samostalno ili uz partnerski odnos pojave na tržištu.

UNS u toj ponudi ne vidi samo mogućnost očuvanja radnih mesta novinara, nego i šansu da tržište dobije nezavisan dnevni list sa značajnom čitalačkom publikom, koji bi mogao da unapredi slobodu informisanja u Srbiji.

UNS poziva kolege i medije da podrže opravdane zahteve redakcije dnevnog lista “Pres”.

Nema komentara.