Naslovna  |  Saopštenja  |  Omogućiti nastavak izlaženja Presa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 11. 2012.

Omogućiti nastavak izlaženja Presa

Udruženje novinara Srbije (UNS) ističe da je gašenje dnevnog lista Pres najgori mogući ishod skandala koji je posledica skrivenog vlasništva nad ovom dnevnim listom. UNS poziva Vladu Srbije da pomogne novinarima Presa da utvrde ko su im bile gazde, a ko vlasnici i iznađu rešenje da neopterećeni dugovima, za šta odgovornost snose skriveni vlasnici, nastave sa izdavanjem lista.

UNS apeluje na sve poverioce izdavača lista Pres da imaju razumevanje za probleme u kojima se nalazi redakcija tim pre što je najveći pojedinačni vlasnik Presa Miroslav Mišković javno obećao da će da otplati veći deo kredita i pomogne novinarima da nastave sa izdavanjem lista.

UNS smatra i da drugi skriveni vlasnik Presa treba da preuzme svoj deo odgovornosti za poslovanje lista i pomogne da redakcija nastavi sa radom.

UNS ponovo poziva Vladu Srbije da najzad na dnevni red stavi Izveštaj Verice Barać o pritiscima i kontroli medija u kojem je jasno istaknuto da je skriveno vlasništvo nad medijima jedan od glavnih razloga za ugrožavanje slobode medija u Srbiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi