Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tražimo da policija odmah na slobodu pusti Dejana Zlatanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 02. 2023.

Izvor: UNS

UNS: Tražimo da policija odmah na slobodu pusti Dejana Zlatanovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija bez odlaganja na slobodu pusti urednika portala srbin.info Dejana Zlatanovića koji je sinoć uhapšen, a da javnost do ovog momenta nije obaveštena od policije šta je razlog njegovog lišavanja slobode.

Prema saznanjima UNS-a Zlatanović je izveštavao sa protesta ispred Predsedništva Srbije i bio jedan od govornika na tom skupu.

Uhapšen je dok je išao ka stanici policije u Majke Jevrosime jer je čuo da je uhapšen snimatelj portala srbin.info Miloš Kocoljevac.

UNS-u je iz redakcije srbin.info rečeno da je Kocoljevac posle nekoliko sati provedenih u policijskoj stanici pušten bez ikakvog objašnjenja zašto je priveden.

Komentari (5)

ostavi komentar
čet

09.03.

2023.

Предраг Златановић [neregistrovani] u 19:06

Ко јесте а ко није?

Читам и не верујем. Прво оспоравају да је новинар јер снима телефоном. Онда оспоравају да је новинар јер размишља као неко са десно орјентисаним ставовима. Онда кажу да су остали неутрални и објективни а он није.
Покажите ми барем једног новинара који нема неки политички став. Покажите ми барем једног новинара који је пристао да да могућност за исказивање ставова и једној и другој и трећој страни. И на крају није битно чиме рука пише него шта рука пише. Није битно шта је написано него шта је тиме хтео писац да каже.
Ко је стварно спреман на дијалог онда ће разумети Дејана у супротном је само пристрасна бу.....

Odgovori
sub

18.02.

2023.

dragiša [neregistrovani] u 20:04

IZVINITE SE ŠTO STE BRANILI EKSTREMISTU

Poštovane kolege u UNS-u,
Očekujem vaše objašnjenje i izvinjenje zato što ste podržali lice koje je pozivalo na rušenje ustavnog poretka i koje je dobilo pritvor od 30 dana. Zar zaista želite da pokažete da opravdavate ovakve i slične "akcije" onih koji evcentualno imaju neki svoj portal i sebe proglašavaju novinarom? Pa i da se radi o novinaru,a vidim drugi komentari na ovom portalu to negiraju i daju mi za pravo što sam iznenadjen takvom sramnim stavom UNS-a , poziv na rušenje ustavnog poretrka je kažnjivo. Zar se ovako ponaša UNS čiji sam član bio od sedmdesetih godina dok su boje članskih knjižica bile crne,pa se menjale - crvene , plave,ali je UNS ostajao dosledan. Kakva je to naopaka i pakleno opasnu angažovanost UNS-a koja bi ,ovakvimn i sličnim zahtevima, da izazove gradjanski reat u Srbiji. Razmislite o tome,a i neka o tome razmisli Živojin Rakoćević koji je valjda predsednik UNS-a, ili je to samo fingiranje. Izvinite što sam se po drugi put javio, posle oduke Suda o jednomesečnom pritvoru za onoga kojfga vi branite. Časno bi bilo da se izvinite i tražite oproštajk od svopjih članova,a pre svega, gradjana Srbije. Dragiša Petrović, novinar u penziji Radio Beograda 1, i publicista, Kragujevac

Odgovori
pet

17.02.

2023.

Kolega [neregistrovani] u 11:09

Re:

Cenjeni kolega Petroviću,

Poenta je da čovek uopšte NIJE novinar, nego običan desničar koji se na desničarskom skupu izlupetao za medalju, izgovorio direktnu pretnju ubistvom - shodno tome završio u zatvoru.

To što savremena tehnologija omogućuje da ima svoj kanal na You Tube-u svakako ne znači da je svako novinar. Što bi se reklo, mnogo ljudi je pismeno, ali nisu svi pisci.

Poređenje UNS - NUNS vam je svakako neumesno.

Pitanje za UNS: Da li je Zlatanović član UNS-a ?

Odgovori
pet

17.02.

2023.

Kolega [neregistrovani] u 09:28

Novinar ?

Drage kolege iz UNS-a,

Zlatanović samim tim što mobilnim telefonom snima, smeta pravim profesionalcima, i stavlja na svoj lični You Tube kanal nije novinar.

Takođe, novinar bi trebao da bude neutralan i objektivan, da se ne stavlja ni na jednu stranu - bar su mene tako učili nekih davnih dana.

A "novinar" Zlatanović je govorio na skupu desničara, plus je izgovorio direktnu pretnju ubistvom za koju bi bio uhapšen u svakoj zemlji na svetu.

Malo je bezveze da ozbiljno esnafsko udruženje kao što je UNS staje iza nekog za koga svi znamo da nije novinar, nego običan desničarski propagandista.

Odgovori
čet

16.02.

2023.

dragiša [neregistrovani] u 18:37

ŠTA SE DOGADJA SA UNS- om

Šta je sa vama kolege iz UNS-a. Tražite da se pusti iz pritvora osoba koja je pozivala na rušenje ustavnog poretka!Ako niste čuli njegov govor, i taj poziv, onda ne znam na čemu temeljite takav zastrašujući zahtev. To što je on urednik portala, ništa ne znači, kjer je on bio organizator i govornik na protestu i pozvao na rušenje ustava. Iskreno, ne mogu da shvatim šta se dešava sa UNS-om. Sve bliži ste NUNS-u. Razočarenje, veliko ...Dragiša Petrović, novinar,urednik u penziji Radio Beograda 1 i publicista.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi