Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: KFOR i EULEKS policija da zaštite novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 12. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i DNKiM: KFOR i EULEKS policija da zaštite novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuje napad na ekipu televizije „Klan Kosovo“ koji se dogodio juče u Zubinom Potoku.

Direktor televizije „Klan Kosovo“ Adriatik Keljmendi rekao je za sajt UNS-a da je grupa maskiranih osoba u selu Zupče kamenjem gađala vozilo u kojem su bili članovi televizijske ekipe. Kada je, kako kaže, veliki kamen pogodio prozor, povređeni su novinarka koja je bila na mestu suvozača i vozač.

„Novinarka, novinar, snimatelj i vozač izveštavali su iz sela Zupče, u blizini Zubinog Potoka. U povratku su na putu kojim su došli primetili grupu ljudi sa maskama koja ih je čekala. Kad su prošli blizu grupe, pogođeni su kamenjem. Veliki kamen je pogodio prozor koji je pukao i tako povredio novinarku i vozača, dok novinar i snimatelj koji su sedeli pozadi nisu povređeni“, rekao je Keljmendi.

U pitanju su, kako kaže Keljmendi, lakše povrede.

Povređena novinarka i vozač su napad juče prijavili policiji.

UNS i DNKiM traže od KFOR-a i EULEKS policije da ispitaju sve okolnosti ovog slučaja i da je neophodno da se medijskim radnicima na Kosovu osigura bezbedno radno okruženje.

UNS i DNKiM ističu da je u kriznim situacijama posebno potrebno da do građana stižu tačne informacije i da je osnovni uslov za to da se novinarima i medijskim radnicima osigura bezbedan rad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi