Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Pravljenje spiskova nepodobnih novinara neprihvatljivo

23. 12. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Pravljenje spiskova nepodobnih novinara neprihvatljivo

Udruženje novinara Srbije (UNS) ponovo protestuje zbog objavljivanja imena novinara kao „agenata Putinovog režima“ na portalu nevladine organizacije Slobodarski savez slobodne Srbije - GRUPA OKTOBAR.

Nakon što su na ovom sajtu, na „Listi agenata Putinovog režima u Srbiji“ objavljena imena Ljiljane Smajlović i Milorada Vučelića, spisak je proširen i na njemu su se našli i Milomir Marić i Ljubinka Miličić.

UNS ponavlja da ne spori nikome, pa ni organizacijama civilnog društva, da kritikuju rad novinara i da se ne slažu sa stavovima koje oni zastupaju, ali podseća da niko nema pravo da govor, mišljenje, izražavanje i opredeljenje novinara kvalifikuje kao stranu agenturu i time dovede u pitanje njihovu sigurnost.

UNS traži da Slobodarski savez slobodne Srbije - GRUPA OKTOBAR sa „Liste agenata Putinovog režima u Srbiji“ ukloni imena novinara, kako ne bi bila ugrožena njihova bezbednost.

UNS ističe da svođenjem rada na sastavljanje spiskova nepodobnih organizacija koje tako postupaju same sebe diskredituju u demokratskom društvu.

pet

23.12.

2022.

Tomislav Kresovic [neregistrovani] u 23:00

Ko podstiče podele medju novinarima u Srbiji?

Bilo kakav spisak novinara u Srbiji i javnih ličnosti zasnovan na ideološkim,verskim,političkim ili geopolitičkim opredeljenjima i izjašnjavanjima je poziv na unutrašnji gradjanski sukob ,stigmatizacije i predstavlja oblik "hladnog rata", nastavak unutrašnjeg nedovršenog gradjanskog rata koji još uvek traje u Srbiji i preko organizacije "Oktobar".Ova akcija smišljena je da stvori razdor i netrpeljivost u novinarskoj profesiji u Srbiji, i ima podršku i izvan Srbije., To je forma autoritarne logike koja insistira na jednostranom pisanju i govoru vezanom za globalne svetske sukobe i interese. Tomislav Kresovic publicista ,član UNS