Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Novinarima Za medije omogućiti da bez pretnji istražuju ilegalne bušotine u Zaječaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 12. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Novinarima Za medije omogućiti da bez pretnji istražuju ilegalne bušotine u Zaječaru

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretnji, uvreda i ometanja ekipe Za medije da snimi inspekcijsku kontrolu ilegalne arteške bušotine u Zaječaru.

Kako je za sajt UNS-a rekao urednik Za medije Dušan Vojvodić, ekipa ove medijske kuće je nameravala da snimi prilog o ovoj arteškoj bušotini, za koju smatra da predstavlja opasnost za više česama u gradskom predgrađu Kotlujevcu. Slučaj su prethodno prijavili nadležnoj inspekciji, sa ciljem da spreče presušivanje arteških česama koje su proglašene za posebno dobro Grada Zaječara iz 2015. godine.

Kada su novinari Za medije 15. decembra prvi put otišli sa inspekcijom na lice mesta, doživeli su uvrede i neprijatnosti od vlasnika, kaže Vojvodić za UNS. Dva dana kasnije, ekipa Za medija je, kako navodi, pokušala da zabeleži ponovnu kontrolu inspekcije, kada je snimatelju Davoru Pujiću uz pretnje i psovke onemogućeno da snimi inspekcijsku kontrolu.

Vojvodić ističe da su za sedam godina istraživanja ilegalnih arteških bušotina, protiv novinara Za medije podnošene brojne krivične prijave, a Vojvodiću je ugrožena bezbednost odvrtanjem šrafova na točkovima automobila.

UNS traži da policija identifikuje osobe koje su pretile Pujiću i ekipi Za medije kako bi novinari ove medijske kuće mogli nesmetano da se bave temom ilegalnih arteških bušotina, koja je od značaja za stanovnike Zaječara i okoline.

UNS podseća da je važno omogućiti slobodno izveštavanje o svim temama koje su od značaja za lokalnu zajednicu, a posebno o potencijalnim problemima koji bi se odrazili na kvalitet života građana i okruženje u kojem žive.

 

Video: Za medija

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi