Naslovna  |  Saopštenja  |  Osuđujemo pretnje vlasniku "Ozona" i "Čačanskih novina"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

11. 03. 2009.

Osuđujemo pretnje vlasniku "Ozona" i "Čačanskih novina"


Udruženje novinara Srbije osuđuje pretnje koje je juče u zgradi Skupštine opštine Čačak direktor JP Gradac Vojislav Ilić uputio vlasniku radija "Ozon", "Čačanskih novina" i odborniku Stojanu Markoviću.

Vojislav Ilić je za vreme zasedanja gradske skupštine najpre dobacivao Markoviću dok je bio za govornicom. Zatim mu je u hodniku rekao kako je njegov brat Velimir Ilić u bolnici zbog tekstova koje piše i da mora da prestane sa tim jer će u protivnom "da mu ode glava".

UNS podseća da je Vojislav Ilić u junu 2006. godine, tada kao predsednik Skupštine opštine Čačak, na istovetan način pretio Markoviću. Za pretnje nije odgovarao iako ih je tada ponovio i u policijskoj stanici prilikom davanja izjave u prisustvu načelnika Milovana Petrovića.

UNS ističe da Ilić treba da poštuje slobodu medija, da po zakonu mora odgovarati zbog pretnji, ali i da Marković, budući da je istovremeno vlasnik medija i odbornik, ne sme da svoje medije koristi u političke svrhe.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi