Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tužilaštvo da reaguje zbog pretnji novinaru „Večernjih novosti“ Vladimiru Mitriću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 10. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Tužilaštvo da reaguje zbog pretnji novinaru „Večernjih novosti“ Vladimiru Mitriću

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretnji i uvreda koje je novinaru Večernjih novosti Vladimiru Mitriću uputio bivši policajac u restoranu „Cale“ juče posle podne u centru Draginca kod Šapca i traži da tužilaštvo reaguje.

Mitrić je rekao za sajt UNS-a da je po završetku izveštavanja u Dragincu, uz policijsku zaštitu, svratio u restoran „Cale“, gde mu je bivši policajac uz uvrede rekao da „zna da će ga ovaj sigurno ponovo prebiti“, misleći na policajca koji mu je naneo teške telesne povrede bejzbol palicom pre 18 godina.

„Ne znam kako će se kvalifikovati ovo što se juče desilo, ali nadam se da će biti bolje nego u prošlosti kada smo imali loša iskustva sa policijom i tužilaštvom. Policajac koji radi na mom obezbeđenju je sve čuo i video i on sve ovo može da potvrdi“, dodao je Mitrić.

Novinar Večernjih novosti rekao je da očekuje da će MUP imati u vidu da je on pod policijskom zaštitom od 2005. godine zbog teškog fizičkog napada.

„Meni je pretio bivši policajac koji mi je jasno dao do znanja da zna ko sam ja, kao i ko me je tukao i zbog čega, dodao je Mitrić, istakavši da ovaj bivši policajac ima građansku dužnost da ukoliko ima ove informacije, slučaj prijavi policiji.

UNS podseća da su pretnje novinarima neprihvatljive i da osobe koje prete moraju snositi odgovornost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi