Naslovna  |  Saopštenja  |  Strogo kazniti napadača na ekipu RTV Šabac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 08. 2012.

Strogo kazniti napadača na ekipu RTV Šabac

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje napad na ekipu TV Šabac, novinarku Mariju Damnjanović i snimatelja Zorana Milutinovića koji se dogodio juče u Prnjavoru.

Televizijska ekipa je izveštavala sa Seoskih olimpijskih igara u tom mestu, kada ih je napao meštanin Rade K.(35). Prema rečima Marije Damnjanović on ih je bez ikakvog razloga napao prvo verbalno, nakon čega je uhvatio za vrat Zorana Milutinovića, a nju udario pesnicom u bradu. Novinare su odbranili prisutni građani koji su napadača zadržali do dolaska policije.

Policija je na licu mesta sačinila zapisnik a incident je prijavljen i Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

UNS traži hitnu reakciju  istražnih organa i tužilaštva i strogu kaznu  za napadača.

UNS podseća da je izmenom Krivičnog zakonika za ugrožavanje sigurnosti novinara na radnom zadatku odnosno lica koja obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

27.08.

2012.

Grigorije MMM [neregistrovani] u 20:30

Kazniti, nego šta

Tog Radeta K. (pitam se zašto nema prezime - nalik je na Kafkinog Jozefa K) svakako treba kazniti. Najoštrije. Uzgred, ne bi trebalo da prodje bolje ni tehnički urednik NIN-a koji je udario policajca. Da smo, kao što nismo, mi u UNS, trebalo bi da imamo iste aršine za sve. Medjutim, ne jednom podržavamo novinara, našeg člana, kad je evidentno kriv.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi