Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vujovića vratiti na posao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 07. 2012.

UNS: Vujovića vratiti na posao

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje postupak Miroslava Miškovića, direktora lokalnog nedeljnika Takovske novine iz Gornjeg Milanovca, koji je sa posla udaljio novinara Vladana Vujovića zbog pitanja o poslovnoj politici koje mu je postavio na redakcijskom sastanku.

Vujovića, člana konzorcijuma zaposlenih koji je pre pet godina na aukciji kupio svoje novine, Mišković je oterao rečima „Gubi se, neću više da te vidim“.

UNS upozorava Miškovića da je na ovaj način grubo prekršio Zakon o javnom informisanju, jer se novinaru ni na koji način ne može pogoršati radni status u redakciji zbog pitanja ili mišljenja koje je izneo. Mišković se, time što je Vujoviću zabranio pristup, umešao i u uređivačku politiku Takovskih novina, jer je novinaru onemogućio rad.

Udruženje novinara Srbije zahteva da se Vladanu Vujoviću omogući nesmetan rad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi