Naslovna  |  Saopštenja  |  Tražimo deblokadu računa TV Stil
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 02. 2008.

Tražimo deblokadu računa TV Stil

Udruženja novinara Srbije (UNS) protestuje zbog blokade računa Televizije Stil iz Lapova koja po rešenju Poreske uprave Svilajanac, traje 130 dana, uprkos očiglednim greškama u rešenju o obračunu poreskih obaveza ove lokalne televizije.

UNS traži od Ministarstva finansija i Regionalnog centra Poreske uprave u Kragujevcu deblokadu računa RTV Stil i reviziju celokupnog postupka, jer je ova medijska kuća do sada pretrpela veliku štetu zbog propusta filijale Poreske uprave u Svilajncu.

UNS je posebno zabrinut zbog činjenice da, usled blokade računa, direktor RTV Stil Radosav Lazić ne može da plati ni PDV, iako ima novca na računu, što za posledicu ima visoke kazne i kamate.

UNS ističe da se u obrazloženju Poreske uprave o blokadi računa RTV Stil pored ostalog kao razlog blokade navodi da „Lazić piše prigovore“.

UNS smatra da ovakvim postupkom Poreska uprava ne samo da nanosi štetu ovoj medijskoj kući, nego i ugrožava slobodu medija.

 

Informativna služba Udruženja novinara Srbije

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi