Naslovna  |  Saopštenja  |  RRA da povuče konkurs za izbor UO RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 07. 2008.

RRA da povuče konkurs za izbor UO RTS-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) zabrinuto je zbog odluke predsednika RRA Nenada Cekića da raspiše javni poziv za predlaganje kandidata za članove Upravnog odbora Radio televizije Srbije, iako ovom telu po zakonu mandat ističe za tri godine.

UNS ovu odluku smatra aktom samovolje posebno s obzirom na činjenicu da je profesor Svetozar Stojanović, član Saveta RRA, izjavio da ovo telo nije raspravljalo o Upravnom odboru RTS-a niti je donelo odluku o raspisivanju konkursa za izbor novog Upravnog odbora.

UNS podseća da je Zakonom o radiodifuziji predviđeno da članove Upravnog odbora RTS-a imenuje i razrešava RRA, što znači da konkurs može biti raspisan ukoliko Savet razreši Upravni odbor, njegovi članovi podnesu ostavke ili im istekne mandat.

UNS je zapanjen izjavom zamenika predsednika RRA, Aleksandra Vasića "da je javni poziv objavljen kako bi se formirao spisak kandidata koji bi zauzeli mesto onih za koje Savet eventualno odluči da ih zameni drugim, spremnim da naplate pretplatu".

UNS apeluje na afirmisane stručnjake za medije, menadžment, pravo i finansije, kao i druge ugledne ličnosti koje po Zakonu o radiodifuziji mogu biti članovi Upravnog odbora RTS-a da se ne odazovu na javni poziv RRA, čiji je smisao da popune mesta u čekaonici za eventualnu zamenu nekog člana Upravnog odbora RTS-a.

UNS poziva Savet RRA da poštuje Zakon o radiodifuziji i povuče javni poziv za predlaganje kandidata za članove Upravnog odbora RTS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi