Naslovna  |  Saopštenja  |  Osuda napada na novinara i snimatelja TV Novi Pazar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 01. 2008.

Osuda napada na novinara i snimatelja TV Novi Pazar

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje napad na novinara i snimatelja Regionalne televizije Novi Pazar, Medina Alilovića i Aladina Dazdarevića koji se desio danas dok su snimali protesni skup na trgu između opštine i hotela Vrbak, gde je održavana svečana sednica novopazarske skupštine povodom dobijanja statusa grada.

Policija i obezbeđenje opštine Novi Pazar su brzo reagovali, zaštitili novinara i snimatelja nakon čega je u njihovom pravcu bačena kamenica.

UNS traži da budu otkriveni i sankcionisani počinioci još jednog u nizu incidenata u Novom Pazaru u kojem su meta naše kolege.UNS ne dovodi u pitanje bilo čije pravo da organizuje protest poput današnjeg okupljanja građana, predstavnika nevladinih organizacija, sindikata i opozicionih partija zbog nezadovoljstva prilikama u ovom gradu, ali očekuje da organizatori omoguće novinarima nesmetano praćene tih događaja.

 

Informativna služba Udruženja novinara Srbije

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi