Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Jagodinska policija da ne upozorava novinare da ne izveštavaju s protesta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 12. 2021.

Izvor: UNS

UNS: Jagodinska policija da ne upozorava novinare da ne izveštavaju s protesta

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje postupak policije u Jagodini koja je rano jutros navela da ima ovlašćenja da upozori urednika i vlasnika portala Central media Gorana Jevremovića da će snositi „zakonske posledice kršenja javnog reda i mira u vezi sa današnjim protestima“, ako se na njima pojavi.

Jevremović je UNS-u dostavio video snimak razgovora sa policijom koja je došla na njegova vrata iz kog se čuje da je policajcima rekao da je novinar i da izveštava sa protesta.

UNS podseća da je Jevremoviću posle izveštavanja sa prošlonedeljnih protesta na raskrsnici Rakalj, gde se ukrštaju putevi Jagodina-Rekovac-Kragujevac, stigao prekršajni nalog Policijske uprave Kragujevac po kojem je dužan da plati 5.000 dinara kazne zbog „sprečavanja obavljanja saobraćaja“.

UNS traži od nadležnih da utvrde ko je naložio policiji da upozorava novinare da će biti kažnjeni ukoliko budu izveštavali sa protesta, kao i da se sa takvom praksom smesta prestane.

UNS će prijaviti ovaj slučaj Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara i Radnoj grupi za bezbedost i zaštitu novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi