Naslovna  |  Saopštenja  |  Najstrožije kazne za pretnje novinarima u Zaječaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 07. 2008.

Najstrožije kazne za pretnje novinarima u Zaječaru

Udruženje novinara Srbije (UNS), najoštrije osuđuje napade i pretnje koje su juče upućene novinarima i televizijskim ekipama u Zaječaru, dok su izveštavali o ubistvu koje se desilo na gradskom bazenu i traži najstožije kazne za nasilnike.

Na njih je nasrnula grupa poznanika Saše S. kojeg je maskirani napadač ubio vatrenim oružjem.

UNS ističe da je grupa pretila novinarima dok je u neposrednoj blizini bio policajac koji je obezbeđivao mesto zločina zbog uviđaja i da su drski napadači prestali s pretnjama tek, kada su se sa njima sukobili inspektori policije pristigli na mesto zločina.

Pretnje smrću upućene su ponovo novinarima kada su ih nasilnici presreli ispred agencije u kojoj rade dopisnici televizija B92, Pink i Avala.

UNS poziva policiju da pokrene energičnu istragu povodom ovog teškog incidenta čiji su očevici i sami pripadnici MUP-a.

UNS podseća javnost da je prošle nedelje uputio pismo ministru policije Ivici Dačiću u kojem ga podseća da je za šest meseci ove godine bilo čak 29 teških napada na novinare i medije, a da nažalost u većini slučajeva vinovnici nisu pronađeni, kao i da UNS očekuje da će rasvetljavanje ubistava i napada na novinare i medije biti jedan od prioriteta u radu Ministarstva policije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi