Naslovna  |  Saopštenja  |  Da prestane diskriminacija VK televizije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 05. 2008.

Da prestane diskriminacija VK televizije

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje zabranu ulaska u zgradu SO Kikinda ekipi VK televizije kako bi obavila profesionalni zadatak.

Danas, oko 11.00 sati snimatelj ove Kikindske televizije Zoran Tornjanski i novinar Dejan Stepanov, sprečeni su da prate potpisivanje koalicionog sporazuma između Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Socijalističke partije Srbije, uz obrazloženje portira: "Vama je ulaz zabranjen" .

UNS ističe da za razliku od ostalih medija VK televiziji nije stigao ni poziv za današnje potpisivanje koalicionog sporazuma u zgradi SO Kikinde i da je time grubo prekršen Zakon o informisanju, koji zabranjuje zloupotrebu državnih ovlašćenja u ovoj oblasti.

UNS podseća da je ovo drugi slučaj u poslednja dva dana uz lažnu dojavu o podmetnutoj bombi u ovoj medijskoj kući.

U nedelju, 25.maja ekipi ove televizije nije dozvoljeno da uđe u prostorije SO Kikinda, kako bi izveštavala o izlaznosti birača u drugom krugu pokrajinskih izbora.

UNS traži da prestane diskriminacija VK televizije kao i da se utvrdi odgovornost svih koji su naložili zabranu izveštavanja iz zgrade SO Kikinda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi