Naslovna  |  Saopštenja  |  Govor mržnje je poslednje što nam treba
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 05. 2008.

Govor mržnje je poslednje što nam treba

Napis koleginice Željke Milićević, glavne i odgovorne urednice valjevskog „Pečata“, upućen dopisniku „Bete“ iz Valjeva i povereniku NUNS-a, Branku Vićentijeviću, predstavlja primer govora mržnje i nedopustivog obraćanja kolegi.

Podsetimo, Milićevićeva je u valjevskom „Pečatu“ od 7. maja objavila da „ima dobru volju da Vićentijeviću, u trenucima kada se sve razmirice zaboravljaju, izađe u susret u vidu besplatne čitulje u 8.000 primeraka“. Uz to, Milićevićeva je Vićentijeviću poručila da će se „videti u čitulji“.

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra da novinari moraju da poštuju princip uljudnog ophođenja prema javnosti, ali taj etički princip moraju da neguju i međusobno.

Eho morbidnih rečenica koleginice Milićević ima posebno jak odjek, zbog velikog broja fizičkih napada na kolege, ali i velikog broja nerazjašnjenih ubistava novinara.

UNS pozdravlja zajedničko saopštenje valjevskih novinara, koji su tekst Milićevićeve označili kao tešku uvredu, ne samo za kolegu Vićentijevića, nego i za institut javne reči uopšte.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi