Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS pozvao predstavnike islamske zajednice da osude napade na novinare i medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 10. 2007.

UNS pozvao predstavnike islamske zajednice da osude napade na novinare i medije

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje napade maskiranih, naoružanih osoba na novopazarske televizije i traži hitnu istragu sa čijim će rezultatima policija što pre obavestiti javnost

UNS podseća da je sinoć u 21.45 časova grupa naoružanih maskiranih ljudi upala u televiziju „Jedinstvo“, u vreme emitovanja intervjua sa reisom Ademom Zilkićem, novoizabranim predsednikom Islamske zajednice Srbije. Jedan od od napadača uperio je pištolj u urednika Ramiza Etemovića i zapretio da će sve prisutne pobiti, a zatim je razbio miksetu, posle čega je nastao prekid programa koji se i dalje ne emituje.

Osim televizije „Jedinstvo“ maskirani napadači pokušali su da upadnu i u Regionalnu televiziju u Novom Pazaru, takođe, dok je emitovan intervju sa reisom Zilkićem, ali ih je sprečilo obezbeđenje. UNS podseća da je noć uoči napada na televiziji „Jedinstvo“ značajan medijski prostor imao i muftija Muamer Zukorlić, predsednik Islamske zajednice u Srbiji.

UNS poziva suprotstavljene verske poglavare islamskih zajednica da osude sinoćne oružane napade na novinare i televizije, i da se uzdržavaju od neosnovanih napada na medije.

UNS takođe poziva predstavnike lokalne vlasti u Novom Pazaru da pomognu u otklanjanju nastale štete u televiziji „Jedinstvo“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi