Naslovna  |  Saopštenja  |  Pretnje uredniku "Subotičkih novina"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 09. 2007.

Pretnje uredniku "Subotičkih novina"

Udruženje novinara Srbije upozorava javnost da, umesto konačnih istražnih i sudskih epiloga u slučajevima ubistava i pretnji novinarima, na sceni imamo samo nove pretnje upućene našim kolegama.

Poslednja u nizu dogodila se 6. septembra, u Subotici, kada je nepoznata osoba preko telefona smrću zapretila glavnom i odgovornom uredniku "Subotičkih novina" i zastupniku kapitala NIP Subotičke novine Đorđu Dragojloviću. Pretnje Dragojloviću upućene su nakon poništavanja privatizacije ovog preduzeća i uoči konačne prodaje ove novinske kuće.

Udruženje novinara Srbije od policijskih i istražnih organa očekuje efikasno razrešenje svih slučajeva pretnji i napada na novinare. Podsećamo da su se, osim Đorđa Dragojlovića, na meti nepoznatih napadača na području Vojvodine u najskorijoj prošlosti našli i novinar Dnevnika Milorad Vujačić, kao i predsednik NDNV Dinko Gruhonjić, kome je takođe prećeno smrću.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi