Naslovna  |  Saopštenja  |  Pravo B92 na odgovor
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 02. 2007.

Pravo B92 na odgovor

Udruženje novinara Srbije smatra da je uredništvo Presa dužno da posle objavljenog teksta „Rasizam na B92“ od 14. februara 2007. objavi reagovanje glavnog i odgovornog urednika RTV B92 Verana Matića u delu u kojem se doslovno navode SMS poruke gledalaca emitovanih u emisiji „Timofejev“, a na koje se poziva autor teksta N. Kostić.

Ne samo po Zakonu, nego i po Kodeksu novinara Srbije, uredništvo Presa je dužno da objavi ispravku ukoliko je došlo do pogrešnog ili nepotpunog navođenja, odnosno citiranja, pa time i menjanja smisla izrečenog.

UNS apeluje na novinare da se klone pojednostavljivanja i senzacionalizma ne samo prilikom bavljenja ovako osetljivim temama, već i u svakodnevnom izveštavanju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi