Naslovna  |  Saopštenja  |  Opstanak Radija Kosovska Kamenica zavisi od države
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 09. 2007.

Opstanak Radija Kosovska Kamenica zavisi od države

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo kulture da ne dozvole gašenje Radio Kosovske Kamenice, jedinog preostalog medija na srpskom jeziku u gradskoj sredini južno od Ibra, čiji novinari godinama ne primaju plate.

Neshvatljivo je da država Srbija isplaćuje zarade radnicima javnog sektora koji su raseljeni sa KiM, a istovremeno nema razumevanja za one koji rade posao od javnog značaja, a ostali su da žive i rade na KiM. Uprkos svim pritiscima redakcija koju čine četiri novinarke i tehničar ostala je u Kosovskoj Kamenici posle 1999. godine i nastavila da emituje program koji je do NATO bombardovanja pripremalo 15 zaposlenih.

UNS podseća da je više puta ukazivao na ovaj apsurd opštinskom koordinatoru za Kosovsku Kamenicu Momiru Ristiću, Koordinacionom centru za KiM i Ministarstvu kulture, ali niko od predstavnika vlasti ništa nije preduzeo.

UNS još jednom, ovog puta javno, poziva nadležna ministarstva Republike Srbije da hitno pomognu opstanak Radio Kosovske Kamenice, čija redakcija proizvodi informativni program za teritoriju na kojoj nisu dostupni ni televizijski ni radio programi na srpskom jeziku, a gde nema ni mreže mobilne telefonije koja pokriva preostalu teritoriju republike.

UNS će biti prinuđen da ukoliko se i ovog puta nadležni ogluše o apel pokrene akciju prikupljanja sredstava za opstanak petočlane redakcije i programa na srpskom za ovaj deo Kosovskog Pomoravlja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi