Naslovna  |  Saopštenja  |  Novi pritisak na novinara Narodnih novina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 10. 2007.

Novi pritisak na novinara Narodnih novina

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SNS) protestuju zbog novog pritiska vlasnika „Narodnih novina“ na dugogodišnjeg novinara ovog niškog dnevnika Slobodana Krstića, kojem je danas, osim u oglasno odeljenje, zabranjen ulazak u druge prostorije lista

Novinaru Slobodanu Krstiću, inače članu IO Sindikata novinara Srbije, zabrana ulaska u prostorije lista obrazložena je njegovim statusom dopisnika iz Prokuplja.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika „Narodnih novina“ Timošenko Milosavljević razgovarao je sa Krstićem u oglasnom odeljenju lista, gde mu je jedino bio dopušten ulazak, i tražio da se strpi zbog ovakve odluke vlasnika, koja je usledila posle objavljivanja tekstova u listovima „Danas“ i „Glas javnosti“ o poništenju privatizacije „Narodnih novina“.

UNS i SNS podsećaju da su kršenje prava na sindikalno organizovanje u „Narodnim novinama“ i smena Slobodana Krstića sa uredničkog mesta zbog takve aktivnosti, bile pre pola godine razlog za protest Međunarodne i Evropske federacije novinara Ministarstvu rada i novim vlasnicima ovog lista.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi