Naslovna  |  Saopštenja  |  Mešanje u uređivačku politiku Televizije GM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 01. 2007.

Mešanje u uređivačku politiku Televizije GM

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pritiska na lokalnu Televiziju GM i tužbe predsednika opštine Gornji Milanovac Dražimira Marušića, koju je uz Opštinsko veće, juče podneo protiv Nenada Kuveljića, glavnog i odgovornog urednika televizije.

UNS smatra da su čelnici Opštine posle netačne informacije u najavi vesti, 10. januara 2007. na ovoj televiziji, da je „usvojen završni račun za 2006. godinu“, koja je bila greška prezentera, imali pravo na demanti, iako je novinarski prilog koji je usledio bio tačan. Ispunjavajući profesionalnu obavezu TV GM je sutradan, u istom terminu uz izvinjenje gledaocima i Opštinskom veću, objavila da je najava vesti trebalo da glasi da je „usvojen izveštaj o izvršenju budžeta Opštine za 2006.“

UNS smatra da je naknadno nezadovoljstvo predsednika Opštine Marušića puštenim demantom i zahtevi i pritisci da se pusti u celosti ono što Opštinsko veće smatra potrebnim, neprihvatljivo mešanje u uređivačku politiku TV GM i da je juče podnesena tužba povećavanje tog pritiska.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi