Naslovna  |  Saopštenja  |  Kazniti siledžijstvo nad snimateljem TV Leskovac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 04. 2007.

Kazniti siledžijstvo nad snimateljem TV Leskovac

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje i traži energičan odgovor nadležnih organa zbog nasilja koje je preksinoć u prostorijama TV Leskovac nad snimateljem te televizije Miloradom Jovićem izvršio rukovodilac fabrike boja "Nevena kolor" Boško Jović.

UNS skreće pažnju da je rukovodilac fabrike preksinoć zabranio TV ekipi da snima požar koji je izbio u fabrici. Novinara ove televizije obezbeđenje nije pustilo da uđe u krug fabrike i od odgovornih dobije potrebne informacije, dok je snimatelju dozvoljeno da uđe, ali mu je zabranjeno da snima.

Kada je ipak na TV Leskovac objavljena vest da je požar lokalizovan, rukovodilac fabrike Boško Jović upao je u njihove prostorije u pratnji još jedne osobe, pretio i vređao novinare, namerno oštetio redakcijsku opremu, a zatim fizički napao snimatelja, uhvatio ga za vrat, davio i udario mu glavu o zid.

UNS podseća da je pre nekoliko meseci u istoj fabrici, u kojoj se radi sa visoko zapaljivim supstancama, izbio požar i da su ovog puta odgovorni želeli da sakriju događaj i spreče javnost da bilo šta o tome sazna.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi