Naslovna  |  Saopštenja  |  Istinit SMS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 08. 2006.

Istinit SMS

Udruženje novinara Srbije zabrinuto je zbog presude Slavku Saviću, uredniku TV Kuršumlija, kojom je Okružni sud u Prokuplju potvrdio kaznu na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog navodnih kleveta emitovanih na ovoj lokalnoj televiziji.

UNS smatra da se u ovom slučaju radi o svojevrsnom pritisku na medije i grubom narušavanju slobode medija, pošto je urednik Slavko Savić osuđen zbog emitovanja informacije koja je istinita.

UNS ukazuje na to da je lokalni odbornik Slavko Ilić tužio glavnog i odgovornog urednika TV Kuršumlija nakon emitovanih SMS poruka građana, među kojima su sporne bile one u kojima je bez navođenja imena i prezimena rečeno da je lokalni odbornik ukrao flašu vinjaka u prodavnici. Odbornik Slavko Ilić, koji se prepoznao u navedenim porukama, tužio je glavnog i odgovornog urednika televizije za klevetu. UNS ukazuje i na to da je lokalni odbornik Ilić zaista pravosnažno osuđen 14. decembra 2005. godine, za pomenutu krađu.

UNS protestuje zbog ovakve sudske presude i nada se da će vanrednim pravnim sredstvima biti preinačena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi