Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Predsednik Opštine Svilajnac da ne omalovažava novinare „Resavskog poštonoše“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 06. 2021.

UNS: Predsednik Opštine Svilajnac da ne omalovažava novinare „Resavskog poštonoše“

Udruženje novinara Srbije (UNS) se protivi načinu na koji se predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović odnosi prema novinarima lokalne redakcije „Resavski poštonoša“ i traži da se tom onlajn mediju omogući nesmetan rad i izveštavanje sa opštinskih događaja.

Na poslednjem zasedanju svilajnačke skupštine Milanović je sa govornice obrazlažući da mu nije posao da čita novinarske članke, a „pogotovo“ ne priloženi isečak inače objavljen u „Resavskom poštonoši“, ovaj onlajn medij opisao rečima: „ovo nije ni novina, ovo je nešto da ne kažem šta, ovo služi samo da se napada lokalna vlast, ništa drugo ne piše u tim nazovite novinama“.

UNS podseća da je upravo u junu, pre 13 godina, komisija opštine Svilajnac izbacila redakcije TV Resava i lista „Resavski poštonoša“ iz uredno zakupljenih opštinskih prostorija i nasilno prekinula televizijski program.  Da je komisiju predvodila sadašnja zamenica predsednika Opštine Dragana Radević sa nalogom sadašnjeg predsednika Opštine Milanovića, koji je u to vreme bio zamenik predsednika Opštine.

 

UNS ukazuje da je u prostorije iz kojih je nasilno iseljena TV Resava i list „Resavski poštonoša“, useljena TV Centar, a većinski vlasnik tog medija, kako je u to vreme pisao UNS, bila je Milanovićeva majka, a kao direktorka pojavila se upravo Dragana Radević koja je predvodila iseljenje. Firma, osnivač TV Centar bila je registrovana na Milanovićevoj adresi. Kada je UNS obelodanio ove činjenice, vlasnička struktura televizije je promenjena.

 

Kako je UNS-u rekao Rade Đorđević, urednik „Resavskog poštonoše“ koji se od 2015. godine ne štampa, već je postao isključivo onlajn medij, više od decenije rukovodstvo opštine Svilajnac ima nepromenjen odnos prema ovom mediju, ne poziva novinare ove redakcije na događaje, ne obaveštava o odlukama, a u vreme restriktivnijih mera zbog pandemije to je korišćeno kao izgovor da im se onemogući snimanje skupštinskih zasedanja.


UNS od predstavnika lokalnih vlasti u Svilajncu traži da poštuju Zakon o javnom informisanju i medijima i  omoguće slobodno izveštavanje novinarima „Resavskog poštonoše“.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

22.06.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 16:35

Ma

Resavski poštonaša realno ne postoji. Eto! Međutim ovaj debeljuškasti predsednik Opštine Svilajnac misli da ipak treba da reaguje i malo stuče čak i tu smešnu družinu koja se potpisuje... kako već.

Odgovori
čet

17.06.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 00:38

Bidža, bivši

Predrage (že), oslonite se na razmišljanja Bidže – koji je, izmedju svega ostalog, shavatao vreme u kojem smo živeli, medije i periode kada smo svi bili, da kažemo – zadovoljni... Poslužite se prostom logikokom... Svilajnac je samo jedan na svetu, i ostaće vjeki vekava takva varošica.
Pozz, iz Banata.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi