Naslovna  |  Saopštenja  |  Protest UNS-a zbog Kušnerove uvrede novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 03. 2010.

Protest UNS-a zbog Kušnerove uvrede novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog nediplomatskog govora i uvreda, koje je na račun novinara Budimira Ničića, dopisnika Glasa Amerike, izrekao šef francuske diplomatije Bernar Kušner. Kušner je kolegu Ničića nazvao "ludakom", "bolesnikom" i "čovekom koji treba da se leči".

Kolega Ničić pitao je Kušnera da li zna da mnoge porodice nestalih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije njega optužuju za učestvovanje u trgovini ljudskim organima i kakav je njegov stav o "Žutoj kući".

Kušner mu je odgovorio: "Jeste li vi bolesni? Zar vam ja ličim na nekoga ko prodaje organe? Jeste li vi ludak? Verujete svakoj gluposti! Onda mu to dođe da smo Rada i ja krali leševe, da bi prodavali organe! Pitanje je kome?"

Na ovakav odgovor, kolega Ničić Kušnera je pitao da je li je uopšte postojala „Žuta kuća“? Kušner mu odgovorio: "Šta je to Žuta kuća?", na šta mu je Ničić pojasnio da misli na „Žutu kuću“ u Albaniji.

Na ovo pojašnjenje novinara Ničića, Kušner je odbrusio: „Gospodine morate ići na kontrolu! Nije bilo nikakve žute kuće! Nije bilo trafikinga organa. Ona (Radmila Trajković) je bila doktor, a tako i ja... Mislite da bismo mi mogli trafikovati organe? Oni koji to kažu su ubice i nitkovi!“

UNS je o ovom incidentu obavestio Međunarodnu federaciju novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi