Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS poziva na solidarnost sa Žujovićima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 04. 2010.

UNS poziva na solidarnost sa Žujovićima

Udruženje novinara Srbije (UNS) apeluje na solidarnost medija u Srbiji, novinarskih udruženja i najšire javnosti, sa Brankom Žujovićem, dopisnikom Kurira iz Subotice i potpredsednikom UNS-a, koji je zbog izveštavanja o poreskom dugu Azotare iz Subotice doživeo da mu supruga izgubi posao a da njemu zaprete da mu „nije mesto“ u ovom gradu jer je „dečko sebi dao previše slobode“.

Pomenute pretnje Žujoviću je uputila Suzana Mališanović, supruga Predraga Mališanovića, vlasnika Azotare i preduzeća „Azohem“ iz Subotice. Suzana Mališanović, koja je istovremeno i direktorka „Azohema“, svoje pretnje Žujoviću propratila je otkazom Žujovićevoj supruzi, koja tek što je dobila posao u „Azohemu“. Bahata direktorka nije se zadovoljila pretnjama i odmazdom nad porodicom subotičkog novinara, već je, dan posle javnog protesta UNS-a, našem udruženju uputila ciničan faks u kom tvrdi da poruka da Žujoviću „nije mesto u Subotici“ nije pretnja već navodno „pozitivna poruka“. Tobože, poruka Žujoviću da mu „nije mesto u Subotici“ novinaru je upućena „u pozitivnom smislu“, da je „njemu kao poznatom novinaru mesto u velegradu a ne u Subotici, shodno njegovim sposobnostima i sklonostima ka novinarstvu“.

Treba reći i da je Predrag Mališanović takođe član konzorcijuma „Vojvodina info“, vlasnika Subotičkih novina, u kojima novinari i zaposleni plate nisu primili nekoliko meseci, a o čemu je Žujović u Kuriru takođe pisao.

UNS poziva kolege iz medija da se zainteresuju za slučaj Branka Žujovića i njegove porodice, kako bi srpska javnost i novinari zajednički pokazali porodici Mališanović da novinari, ni u unutrašnjosti, ni u Beogradu, nisu lake mete nad kojim se lokalni moćnici mogu nekažnjeno iživljavati.


  UNS osuđuje pretnje dopisniku Kurira iz Subotice

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi